Smarta matskålar ger katten rätt mat

Det finns smarta lösningar om du har husdjur med olika dieter eller matvanor. Det kan t.ex vara en katt som blir överviktig, eller katter som äter upp varandras mat trots olika dieter.

Vår ena katt blir överviktig om han har fri tillgång till mat. Vår andra katt vill småäta varje timme, utan att gå upp i vikt, men hans skål är alltid tom då den andra katten redan ätit upp allt.

Vår lösning blev därför en kombination av två smarta lösningar.

Den smarta lösningen för katten med övervikt

Den överviktige katten har begränsad tillgång till mat och får maten i en matskål som öppnas 4 ggr/dag. Genom att mäta upp hela dygnsmängden åt gången är det lättare att ge rätt mängd. Vi fördelar dygnsmängden över fyra tillfällen och har ställt in vilka tider matskålarna ska öppnas. Rätt snabbt lärde sig katten vilka tider det serveras mat och han börjar bli otålig ungefär en kvart innan det är dags att äta.

En portion mat serveras

Lösningen för att få ha maten ifred

Surefeed foderautomat läser av kattens chip

En matskål som läser av kattens chip är en smart lösning för katter som behöver få ha sin mat ifred eller med fri tillgång dygnet runt. Surefeed är en foderautomat som kan köpas i djuraffären eller på nätet, bågen läser av chippet och öppnas bara för vår yngre katt. Den går och småäter dygnet runt och luckan stängs så fort han lämnar matplatsen. På så sätt får han ha sin mat ifred.
Den andra katten har inte lyckats bryta sig in och lämnar matskålen ifred. Den här lösningen kräver att katten har ett chip, samma som de får vid ID märkningen.

Automaten känner av att det är rätt katt och öppnar då luckan till maten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *