Traktorgrävaren gör grovjobbet

Vår traktorgrävare gör grovjobbet åt oss här hemma. Det är en JCB MkII3c, vi kallar henne Gullan då hon är gul. Gullan jobbar hårt, trots att hon är från 1968 och alltså 50 år gammal! Vi köpte henne för att anlägga vägen och grovplanera tomten, sen skulle hon säljas vidare men så har det inte blivit.

När använder vi traktorgrävaren?

Gullan används till mycket och är oumbärlig i våra ständigt pågående projekt därför kommer hon att finnas med i Hemmapraktikan som en trogen medarbetare.

En gammal traktor ger smuts under naglarna

Som många andra till åren komna tanter läcker hon lite. Det droppar hydraulolja och den behöver även filtreras med jämna mellanrum för att hydrauliken ska fungera. Andra bekymmer har varit åldrade gummislangar som behövt bytas och även en mindre elbrand i hytten var en utmaning att renovera.

Utan traktorvana kan varje problem vara en utmaning. Att bogsera Gullan till verkstan är inte ett alternativ, inte heller att parkera henne för gott, så med en händig man, och lite hjälp av internettips så har vi lyckats hålla henne vid liv, men inte utan smuts under naglarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *